May 2014 Annoucements

Αγαπητοί γονείς,

Το τρίτο τρίμηνο έχει αρχίσει και οι προσπάθειες όλων μας εντατικοποιούνται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την επιτυχία των μαθητών μας. Πιο κάτω θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για θέματα που σας ενδιαφέρουν άμεσα.

1.    Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Lifelong Learning Programme (LLP) – Grundtvig – με το project «GRANKIT – Grandparents and Grandchildren Keep In Touch»Grankit Logo

Το Εκπαιδευτικό μας Κέντρο θα συμμετέχει μαζί με το University of Hannover (Γερμανία-Coordinator), το University of Nicosia, το National Centre for Scientific Research “Demokritos” (Ελλάδα) και τον Οργανισμό EuroED (Ρουμανία) στην εφαρμογή του Προγράμματος “GRANKIT” – Grandparents and Grandchildren Keep In Touch. Η πρόταση ετοιμάστηκε από το Εκπαιδευτικό μας Κέντρο και επιλέγηκε μέσα στα πλαίσια LLP Call 2012- Grundtvig για εφαρμογή κατά την περίοδο 2014-2016.

To GRANKIT Project εντάσσεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους 2012 για «Active Learning and Intergenerational Solidarity», καθώς και του Ευρωπαϊκού Έτους 2013 για «Citizenship». Στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδευτούν άτομα τρίτης ηλικίας, κυρίως παππούδες και γιαγιάδες, σε βασικά θέματα χρήσης Η/Υ (Windows, Word, Internet, e-mail, Social Media Tools) και αργότερα μέσα από τη γενεαλογική μάθηση (intergenerational and family learning) και την εμπλοκή των εγγονιών τους να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης (ΜΜΔ) (Internet, Facebook, Skype).

Τα εγγόνια (οι μαθητές μας), αφού εκπαιδευτούν από τους καθηγητές τους, θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους στα πιο πάνω θέματα για να ενημερώσουν και να καθοδηγήσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους για τις δυνατότητες που παρέχουν τα ΜΜΔ, για δωρεάν επικοινωνία, αγορά προϊόντων, ενημέρωση, παρακολούθηση ειδήσεων κλπ. Ακολούθως, μέσα από τη δημιουργία ενός “ON-LINE CHAT ROOM and HELP DESK” τα άτομα τρίτης ηλικίας θα κληθούν με τη σειρά τους να βοηθήσουν τα εγγόνια τους σε ποικίλα θέματα, π.χ. συμβουλές μέσα από την εμπειρία της ζωής τους, καθοδήγηση, πληροφόρηση κλπ.

Mε τον τρόπο αυτό αναμένεται ότι οι δύο γενιές θα ενδυναμώσουν τη μεταξύ τους επικοινωνία, ενώ παράλληλα τα άτομα τρίτης ηλικίας θα ξεφύγουν από τυχόν απομόνωση έχοντας πρόσβαση στο σύγχρονο ηλεκτρονικό κόσμο που αναπτύσσεται συνεχώς.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν παππούδες και γιαγιάδες των μαθητών μας που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες στη χρήση Η/Υ.

Περισσότερες πληροφορίες και  δηλώσεις συμμετοχής θα σταλούν πολύ σύντομα, ενώ παράλληλα μπορείτε να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα του GRANKΙΤ στο www.grankit.eu

2.    Ιστοστελίδα «Emphasys Centre: Centre for Εducation, ICT Training and Research»

Μέσα στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αναβάθμισης των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών αλλά και των ερευνητικών μας ενδιαφερόντων η ιστοσελίδα του Eκπαιδευτικού μας Kέντρου έχει ανανεωθεί.

Στην ιστοσελίδα www.emphasyscentre.com μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τα προσφερόμενα μαθήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, καθώς επίσης και για τη δράση του εκπαιδευτικού μας κέντρου σε θέματα έρευνας.

3.    Βράβευση μαθητή μας στο “Outstanding Cambridge Learner Awards” – Αποτελέσματα εξετάσεων GCE 2012-2013 – ECDL Φεβρουαρίου 2014

Στις 19 Φεβρουαρίου 2014, ο μαθητής μας Θάνος Εμμανουήλ βραβεύτηκε σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το British Council με τίτλο «Outstanding Cambridge Learners Awards» ως ο μαθητής που πήρε το ψηλότερο βαθμό στην Κύπρο, στις εξετάσεις του Cambridge International Examinations June 2013 για την απόκτηση του GCEA’ Level Computing (Top student in Cyprus).

Η βράβευση μαθητή του Ινστιτούτου μας σημειώνεται για 4η χρονιά τα τελευταία πέντε χρόνια (2008-09, 2009-10, 2010-11, 2012-13).

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των υπολοίπων μαθητών μας ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα πιο κάτω:

-    Ποσοστό 40% των μαθητών μας ολοκλήρωσαν με βαθμό «Α*» το GCE Α’ Level Computing του Cambridge University κατά το 2013. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 80% όλων των μαθητών της Λευκωσίας που πήραν «Α*», ενώ ο παγκόσμιος Μέσος Όρος (Μ.Ο. ) ήταν 1%.

-    Ποσοστό 92% των μαθητών μας ολοκλήρωσαν με βαθμό «Α*», «Α» και «Β» το GCE Α’ Level Computing του Cambridge University κατά το 2013. Σημειώνεται ότι ο παγκόσμιος Μ.Ο. των μαθητών με αντίστοιχους βαθμούς ήταν 19%.

Όσον αφορά τους μαθητές μας που παρακάθισαν τις εξετάσεις για το GCE ΑS Level Computing του Cambridge University (1ος χρόνος), ποσοστό 68% πήρε βαθμό «Α», ενώ ο παγκόσμιος Μ.Ο.  ήταν 8%.

Οι εξετάσεις για την απόκτηση του ECDL ολοκληρώθηκαν, επίσης, με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Φεβρουάριο. Όλοι οι μαθητές μας πέρασαν τις εξετάσεις με ψηλές βαθμολογίες. To ποσοστό επιτυχίας στο ECDL ήταν 100%

4.    Web Page Design – Νέο Module του ECDL  – Νέες δεξιότητες στην αγορά εργασίας

Ανταποκρινόμενοι στη Στρατηγική για την Ευρώπη του 2020  (Education and Training 2020) για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων στην τομέα των Η/Υ που να συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις της νέας αγοράς εργασίας, το Εκπαιδευτικό μας Κέντρο προσφέρει τη νέα ενότητα του ECDL με τίτλο “Web Starter – Web Editing” – Σχεδιασμός και διαχείριση Ιστοσελίδων.

Η νέα εξεταζόμενη ενότητα απευθύνεται σε μαθητές και ενήλικες που επιθυμούν να αποκτήσουν δεξιότητες στο σχεδιασμό, δημιουργία, διαχείριση και διατήρηση ιστοσελίδων.

Το νέο Module ECDL διδάσκεται κάθε Δευτέρα στις 5:30 – 7:30 μ.μ., ενώ θα προσφέρεται και σε εντατικά μαθήματα για το Summer School σε περιορισμένο αριθμό μαθητών.

5.    Εξετάσεις ECDL Ιουνίου 2014 και Summer School

Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι η δεύτερη σειρά εξετάσεων ECDL θα γίνει το τελευταίο δεκαήμερο Ιουνίου 2014.

Τα εντατικά καλοκαιρινά μαθήματα που οργανώνονται στο Ινστιτούτο μας, θα διεξαχθούν τέλος Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν μέχρι τις  αρχές Ιουλίου (το αργότερο 5/7/2014). Τα μαθήματα τα οποία διεξάγονται καθημερνά για δύο βδομάδες από τις 9:00 – 12:30 μ.μ. ή από τις 3:30 –  7:00 και θα αφορούν τα ακόλουθα θέματα:

-  Προετοιμασία για την νέα ενότητα (module) του ECDL Web Page Design – Σχεδιασμός, διαχείριση και διατήρηση Ιστοσελίδων.

-  Προετοιμασία για την ενότητα του ECDL Module 4 – Excel– Spreadsheets.

-  Προετοιμασία μελέτης – Project του GCEA2 Level Computing.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε όπως διευθετήσετε τυχόν εκκρεμότητες στην καταβολή διδάκτρων, για τους μήνες Σεπτέμβριο μέχρι Απρίλιο 2014, το συντομότερο δυνατό.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, για να συζητήσουμε την πρόοδο των παιδιών σας, τα μελλοντικά τους σχέδια, καθώς και τυχόν ανησυχίες και προβληματισμούς σας.

Από τη διεύθυνση.