December 2014 Announcements

Αγαπητοί μας γονείς,

Το πρώτο τρίμηνο της φετινής σχολικής χρονιάς 2014-15 ολοκληρώνεται σύντομα και οι προσπάθειες όλων μας εντατικοποιούνται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την επιτυχία των μαθητών μας. Πιο κάτω θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για θέματα που σας ενδιαφέρουν άμεσα.

  1. 1.    Αποτελέσματα εξετάσεων- GCEALevelComputing, ECDL και Παγκύπριες Πληροφορικής

1.1.     Τα αποτελέσματα της ακαδημαϊκής χρονιάς 2013-14 για τις εξετάσεις του Cambridge International Examinations GCE A’ Level Computing ήταν εξαιρετικά.

1.2.     Ποσοστό 84% των μαθητών μας ολοκλήρωσαν το GCE Α’ Level Computing με βαθμό «Α» και «Α*» κατά το 2014. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 87.5% όλων των μαθητών της Λευκωσίας που πήραν «Α*», ενώ ο παγκόσμιος Μέσος Όρος (Μ.Ο.) των μαθητών που ολοκλήρωσαν με βαθμό «Α»  ήταν 8%.

1.3.     Ποσοστό 95% των μαθητών μας ολοκλήρωσαν με βαθμό «Α*», «Α» και «Β» το GCE Α’ Level Computing του Cambridge University κατά το 2014. Σημειώνεται ότι ο παγκόσμιος Μ.Ο. των μαθητών με αντίστοιχους βαθμούς ήταν 19%.

1.4.     Όσον αφορά τις εξετάσεις για τις Παγκύπριες Εξετάσεις Πληροφορικής Γ’ Λυκείου οι μαθητές του Ινστιτούτου μας πέτυχαν ψηλές βαθμολογίες και εξασφάλισαν θέση στον κλάδο της επιλογής τους.

1.5.     Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν επίσης και τα αποτελέσματα των εξετάσεων για απόκτηση του ECDL. Όλοι οι μαθητές μας πέρασαν τις εξετάσεις με ψηλές βαθμολογίες. To ποσοστό επιτυχίας στο ECDL ήταν 100%.

  1. 2.    Τομέας Έρευνας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων – Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα «ErasmusPlus» – ΚΑ 2 StrategicPartnerships

Πέρα από τον Τομέα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Εκπαιδευτικό Κέντρο «Emphasys Centre» λειτουργεί Τομέας Έρευνας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Αποτέλεσμα της δράσης του Τομέα αυτού ήταν η εξασφάλιση έγκρισης για εφαρμογή τριών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

2.1.   GRANKITGrandparentsandGrandchildrenKeepInTouch: Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η επιμόρφωση ατόμων τρίτης ηλικίας (παππούδων και γιαγιάδων) σε θέματα Η/Υ (Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης) με την εμπλοκή των εγγονιών τους. Όπως γνωρίζετε στα πλαίσια του προγράμματος αυτού θα επιμορφωθεί ομάδα παππούδων και γιαγιάδων ΔΩΡΕΑΝ. Ήδη το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 έγινε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση και ο προγραμματισμός της επιμόρφωσης.

2.2.   NONFORLESLNon-FormalLearningCanPreventEarlySchoolLeaving: Το νέο αυτό πρόγραμμα αφορά την αξιοποίηση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων των μαθητών που αποκτούνται κατά τη διάρκεια εξωσχολικών δραστηριοτήτων (άτυπης και μη-τυπικής μάθησης) όπως π.χ. μαθήματα Η/Υ ECDL, πιάνο, ζωγραφική, αθλητισμός, Αγγλικά ώστε να παρεμποδιστεί η πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου. Το πρόγραμμα ετοιμάστηκε από το Εκπαιδευτικό μας Κέντρο και σε αυτό θα συμμετάσχουν οργανισμοί από τη Γερμανία, Ελλάδα, Ρουμανία, Κύπρο και Ιταλία.

2.3.   OPALESCEOnLinePortalandActiveLearningSystemforSeniorCitizensinEurope: Το πρόγραμμα αυτό αφορά άτομα τρίτης ηλικίας και σχετίζεται με τη χρήση Η/Υ. Στόχος του είναι η δημιουργία πλατφόρμας στην οποία θα μπορούν οι ηλικιωμένοι να χρησιμοποιούν λογισμικά προγράμματα για συνεχή μάθηση (on-line learning) χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο ή ipad. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οργανισμοί από την Πορτογαλία, Ελλάδα, Γερμανία και Κύπρο.

  1. 3.    Τομέας Έρευνας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων -  Εrasmus+ KA1 StaffLearningMobility

3.1.  Πέρα από τη δράση του Εκπαιδευτικού μας Κέντρου στο Erasmus+ Key Action 2 (KA 2)  – Strategic Partnerships for Education,  το Εκπαιδευτικό μας Κέντρο συμμετέχει και σε ακόμα μία δράση του Προγράμματος Erasmus+ που σχετίζεται και τη διοργάνωση και παροχή επιμορφωτικών σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με την ονομασία Key Action 1 (KA 1) Learning Mobility for Staff.

3.2.  Τα προσφερόμενα σεμινάρια σχετίζονται τόσο με θέματα πληροφορικής, χρήσης και δημιουργίας λογισμικών προγραμμάτων (Office, Social Media, Webpage Design, Technology Tools for Educators), όσο και με άλλα θέματα Ειδικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας τα οποία προσφέρονται από αξιόλογους μας συνεργάτες. Τα σεμινάρια του Κέντρου μας προσφέρονται στην Κύπρο, στη Γερμανία, στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία.

3.3.  Όλα τα επιμορφωτικά σεμινάρια παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς μέσα από το Πρόγραμμα Erasmus+, αφού υποβληθεί σχετική αίτηση πρότασης από τη σχολική μονάδα στο Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) που είναι η Εθνική Αρχή που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Erasmus+.

3.4.  Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια αλλά και τη διαδικασία εξασφάλισης της απαιτούμενης επιχορήγησης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Εκπαιδευτικού μας Κέντρου www.emphasyscentre.com η οποία αναθεωρείται και ενημερώνεται συνεχώς.

  1. 4.    Σχολικές αργίες, διακοπές Χριστουγέννων και επιπρόσθετα μαθήματα

4.1.  Διευκρινίζουμε ότι τα μαθήματα στο Εκπαιδευτικό μας Κέντρο γίνονται κανονικά τις μέρες που θεωρούνται ως σχολικές αργίες, ακολουθούνται δηλ. μόνο οι δημόσιες αργίες, εκτός φυσικά από τις γιορτές των Χριστουγέννων, Πάσχα και τις καλοκαιρινές διακοπές.

4.2.  Όσον αφορά τις διακοπές των Χριστουγέννων 2014 το Ινστιτούτο μας θα είναι κλειστό από την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι και την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015. Τα μαθήματα αρχίζουν κανονικά την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015.

4.3.  Κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων θα γίνουν επιπρόσθετα επαναληπτικά μαθήματα. Για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες θα ενημερωθείτε έγκαιρα με μήνυμα στο κινητό σας, ενώ οι μαθητές του GCE έχουν πάρει ήδη συγκεκριμένο πρόγραμμα.

  1. 5.    Εξετάσεις ECDL Φεβρουαρίου 2015

5.1.  Σας πληροφορούμε ότι οι πρώτες εξετάσεις της σχολικής χρονιάς για την απόκτηση του European Computer Driving License (ECDL) θα γίνουν το Σαββάτο 14 Φεβρουαρίου 2015 το πρωινό. Το τελικό πρόγραμμα θα γνωστοποιηθεί αρχές Ιανουαρίου.

5.2.  Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι η δεύτερη σειρά εξετάσεων ECDL θα γίνει το τελευταίο δεκαήμερο Ιουνίου 2015.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε όπως διευθετήσετε τυχόν εκκρεμότητες στην καταβολή διδάκτρων, για τους μήνες Σεπτέμβριο μέχρι Δεκέμβριο 2014, πριν τη λήξη των μαθημάτων για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Kαθυστερήσεις στην καταβολή των διδάκτρων εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του Εκπαιδευτικού μας Κέντρου.

Κλείνοντας ευχόμαστε σε όλους «Καλές Γιορτές» και μια νέα δημιουργική χρονιά. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, για να συζητήσουμε την πρόοδο των παιδιών σας, τα μελλοντικά τους σχέδια, καθώς και τυχόν ανησυχίες και προβληματισμούς σας.

26 Νοεμβρίου 2014                                                                                                         Από τη διεύθυνση.